Galerie XY: Komentovaná prohlídka Situace, Room-mate 2


9.5.2017 17:00 - 10.5.2017 17:00
Galerie XY: Komentovaná prohlídka Situace, Room-mate 2
Dolní náměstí 42, 779 00 Olomouc, Česká Republika
Už jen do 10. května máte možnost navštívit rovnou dvě výstavy ústeckých výtvarníků, kteří svým uměním zaplnili celý prostor budoucí Galerie XY a Divadla na cucky na Dolním nám. 42.

Srdečně zveme na komentované prohlídky výstav i samotných prostor kavárny a budoucího divadla v úterý a ve středu 9. a 10. května vždy v 17:00.

Vernisáže výstav proběhly v rámci události XY 2017
> www.pifpaf.cz/cs/xy-2017

> Ivana Zochová: Room-mate 2
Ivana Zochová připravila interaktivní instalaci reagující na stávající stav prostoru na Dolním náměstí, který je budoucím divadlem. Stejně jako nedávno v Galerii Emila Filly, i zde rozvíjí procesuální instalaci, v níž jsou fragmenty rostlin doplněné provázky a bílou křídou podrobeny zásahu návštěvníků. Room-mate (spolubydlící) naznačuje kontinuálnost budování vztahu, vycházejícího ze soužití s něčím nebo s někým. Provázky, které spojují rostliny s křídami, parafrázují vztahy rostliny a země. Mají zde zastupovat vzájemné propojení a komplikovanost vzájemných vztahů, které se při lidském zásahu stejně jako provázky proplétají. Jeden krok mnohdy naruší fungování okolních rostlin.

> Studenti ateliéru Přírodní materiály: Situace
Výstava prezentuje výběr aktuálních projektů studentů ateliéru Přírodní materiály z Fakulty umění a designu UJEP, které kombinuje s pracemi připravenými přímo pro Galerii XY. Tvorba ateliéru vychází povětšinou ze vztahu místa, materiálu a procesu. Výsledkem jsou pak objekty a instalace integrující pohyb, komentující určitý proces nebo situaci, či vyžadující diváckou interakci. V Situaci studenti reagují na konkrétní specifický prostor budoucí Galerie XY na Dolním náměstí a na situace, které užitím původně nevýstavního prostoru vznikají. Vystavující: Stella Hrádková, Marie Kuklíková, Terezie Málková, Veronika Palmová, Kateřina Šichanová, Jana Šulcová, Veronika Tilšerová, Tereza Tvrdíková, Josefína Vávrová, Kryštof Vitner

> více informací na http://mailchi.mp/f894aeba2adb/3-ronk-xy-prochzka-po-vernisch-u-20-1870389

PODPOŘTE VZNIK GALERIE A DIVADLA
> www.hithit.com/cs/project/3475/dolni-vam-otevrete-centrum-kulture

Podobné události