Levandulový festival 2022


6.7.2022 12:00
Levandulový festival 2022
Levandulové bistro
Navigovat Navigovat
Nejvoňavější festival na celé Moravě
Každý rok ve sváteční dny, 5. a 6. července se Bezděkov stává tahákem zájmu pro všechny, kteří mají rádi levanduli, farmářské a lokální produkty, k tomu dobrou muziku a zábavu.

„Akcí jsme chtěli poděkovat našim fanouškům za jejich nadšení a přízeň. Festival měl hlavně představit malé začínající zemědělské podnikání jako možnou seberealizace pro každého, kdo má zájem a nadšení.“ říká o projektu hospodář Lukáš.

Levanduli si zde můžete užít všemi smysly. Po celou dobu festivalu tak můžete ochutnávat originální občerstvení v podobě levandulové limonády, kávy, levandulové zmrzliny, levandulového piva, klobásy s levandulí, taktéž sýrů, dezertů a dalších specialit.
Pro netradiční nákupy jsou návštěvníkům k dispozici stánky s výhradně lokálními a tématickými prodejci.

Na hlavním pódiu po oba dny probíhá bohatý program. Když vybíráme účinkující, snažíme se, aby byly spokojeny všechny věkové skupiny návštěvníků.
Každý rok předvádí své umění i s ochutnávkou TV šéfkuchař Jan Rimpler a ukazuje nám jak vařit s levandulí.

Nesmějí chybět také komentované besedy o pěstování a využití bylin, bio produkci a tématu ekologického zemědělství.
Na statku probíhají komentované prohlídky levandulových polí a statku, focení v levandulových záhonech profesionálním fotografem a nebo oblíbená soutěž o nejlepší bábovku od návštěvníků festivalu.
Pro ty nejmenší je připraven vždy bohatý dětský program, ale mohou obdivovat a vyzkoušet i kouzlo řemeslníků, např. kováře, tkadleny či krajkářky, pro milovníky zvířátek je připravena jízda na koních a ponících.

více info: https://www.levandulovystatek.cz/levandulovy-festival

Podobné události