FBS Olomouc z. s.
SPORT

FBS Olomouc z. s.
Navigovat Navigovat Facebook

Rooseveltova 472/79 79, 77900 Olomouc


E-mail: sekretar@fbsolomouc.cz
Web: www.fbsolomouc.cz
www.fbsolomouc.cz/tym/65-muzi-a/zapasy.html

Historie
Vůbec první zmínka o klubu se objevila v roce 2001, kdy florbalový klub FBS Olomouc vznikl a současně se stal členem České florbalové unie (ČFbU). Už o pět let později, tedy v roce 2006 se ženský A tým probojoval do extraligy a klub tak slavil první velký úspěch. V roce 2009 navázal olomoucký florbalový klub spolupráci s Domem dětí a mládeže (DDM) v Olomouci u nejmladších dětí. V roce 2010 dosáhl tým ženské extraligy nejlepšího výsledku, když vybojoval čtvrté místo v této soutěži.

V roce 2010 se v Olomouci konalo Mistrovství světa juniorek a tato akce stála za boomem florbalu v Olomouci. Rok 2012 byl pro klub zásadní v několika ohledech. Změnilo se vedení klubu a klub nastartoval proces několika změn. Vzniklo nové logo klubu, sjednotily se týmové dresy, realizoval se projekt NESTLE - Florbal pro školy a také se uspořádal první Florbalový ples. Roky 2013 a 2014 byly znovu ve znamení změn především uvnitř klubu. Novým generálním partnerem klubu se v roce 2013 stal TEMPISH, byl uspořádán historicky první Den FBS Olomouc a byla vypracována i sportovní koncepce pro období let 2014 až 2019.

V roce 2015 se vedení klubu podařilo obsadit pozici šéftrenéra mužské části. Stejný rok navíc znamenal pro ženský tým další účast v play-off. Vůbec poprvé bylo uspořádáno vánoční punčování se sledge hokejisty SOHO Kohouti Olomouc. V univerzitní UP hale proběhl extraligový zápas, kde se naše ženy setkaly s týmem TATRAN OMLUX Střešovice. Naše děvčata vyhrála a zároveň jsme získali rekord v počtu návštěvníků na základní kolo. Zápas navštívilo 733 diváků.

V rámci organizace velkých akcí jsme uspořádali SOUBOJ MĚST - jednodenní akci, kde se postupně setkaly dívčí a ženský týmy družstev FBC Ostrava a FBS OLOMOUC.

V roce 2017 Olomouc zažila další setkání se světovým florbalem - EFT 2017 (Euro Florbal Tour žen). Poslední velkou akcí, kterou náš klub spolupořádal, bylo Finále poháru České pojišťovny v roce 2019.

V roce 2019 se náš klub přidává mezi kluby s profesionální strukturo