Slavnostní zahájení festivalu Jeden svět Olomouc 2018


19.3.2018 18:00 - 22:00
Slavnostní zahájení festivalu Jeden svět Olomouc 2018
Kino Metropol
Navigovat Navigovat
Srdečně vás zveme na slavnostní zahájení 19. ročníku festivalu Jeden svět Olomouc!

Program začně v 18:00 v Kině Metropol krátkým úvodem, po němž bude následovat projekce dokumentu Nic se neopouští a následná debata s hosty Mgr. Radovanem Dluhym-Smithem a Mgr. Hynkem Melicharem, Ph.D.

Po filmu vás zveme na raut ve foyer kina a poté se přesuneme do protějšího Jazz Tibet Clubu na zahajovací afterparty. O hudební doprovod se od 21:00 postará DJ Makropulos.

--------------------------------------------------------------------------------------
Nothing is Forgiven / Nic se neodpouští / Vincent Coen, Guillaume Vandenberghe / Belgie, Francie, Maroko / 2017 / 61 min.

Zineb se netají svými kritickými názory na islám a náboženství obecně. Za svobodou vyjadřování odešla do Francie, kde se stala sloupkařkou satirického časopisu Charlie Hebdo. Snímek sleduje klíčových pět let jejího života v období 2011 až 2016. V roce 2015 musí Zineb překonat šok ze zavraždění svých kolegů z redakce Charlie Hebdo. V následujících měsících se vyrovnává se životem pod neustálou hrozbou a za masivních bezpečnostních opatření. V této situaci se připravuje i na narození svého dítěte. Navzdory ztrátě iluze o bezpečí uprostřed západní společnosti neslevuje Zineb ze svého odhodlání bojovat proti fanatismu.
--------------------------------------------------------------------------------------

Cena vstupného činí 80 Kč. 60 Kč pro studenty a seniory a 40 Kč pro držitele karet ZTP a ZTP/P.

Zahájení bude tlumočeno do znakového jazyka.

Těšíme se na vás!

Organizační tým festivalu Jeden svět Olomouc

Podobné události