Potravinová banka - Olomoucký kraj
ZDRAVOTNICTVÍ

Potravinová banka - Olomoucký kraj
Navigovat Navigovat Facebook

Řepčínská 2/39, Olomouc


Telefon: +420 730 804 239
E-mail: info@pbolomouc.cz
Web: pbolomouc.cz/

Spolu proti viru
Sbírka potravin se dne 18. dubna 2020 nebude konat v plánovaném rozsahu. Sbírka je vázána na více než 4 000 dobrovolníků a zaměstnanců obchodních řetězců, jejichž zdraví nemůžeme v žádném případě ohrozit. O náhradním datu nebo alternativní formě Sbírky budeme informovat. Stále společně hledáme možnosti, jak zajistit co největší množství trvanlivých potravin formou, která by neohrožovala dobrovolníky a pracovníky.

Pomoci můžete finančním darem přes Darujme.cz nebo na transparentní účet. Za všechny finanční prostředky budou nakoupeny potraviny pro lidi v nouzi.

Transparentní účet, ze kterého budou peníze použity na nákup potravin: 2301557135/2010

Odkaz na Darujme.cz
https://www.darujme.cz/projekt/1201839


Potravinová banka v Olomouckém kraji je zapsaný spolek, jehož posláním je boj proti hladu a proti plýtvání potravinami. Získáváme přebytky potravin od dodavatelů, skladujeme je a bezplatně distribuujeme do charitativních a humanitárních organizací, které je dále předávají klientům - jednotlivcům.

Jedná se o potraviny, které nesplňují některé obecné požadavky, například mají deformovaný obal, špatné označení nebo mají prošlou lhůtu minimální trvanlivosti. Jsou ale stále bezpečné a v mnoha případech by jinak byly určeny k vyhození do odpadu.

Potravinová banka v Olomouckém kraji je v současné době zapojena do Operačního programu potravinové a materiální pomoci, který je realizován z fondů Evropské unie na Ministerstvu práce a sociálních věcí.

Fungování Potravinové banky v Olomouckém kraji by nebylo možné bez podpory Ministerstva zemědělství, Olomouckého kraje a Města Olomouc.

Kde nás najdete: Řepčínská 2/39, Olomouc 779 00